Pusztavacs SE – Taksony SE II. mérkőzés értékelése

Petike János, edző beszámolója

A pusztavacsi pálya talaja mindenféleképpen a hazai csapat számára jelentett előnyt, akiknek nem okozott problémát a guruló labdát térddel átvenni. Fel voltunk készülve (legalábbis elméletileg) arra, hogy az ellenfél zárt védekezésből indít majd gyors ellenakciókat. A megbeszéltek szerint ezt a két csatár szoros lefogásával, illetve megfelelő helyezkedéssel tudtuk volna ellensúlyozni. Ennek ellenére két hibából mögénk kerültek (természetesen az asszisztens nem jelzett lest a méterekkel előrébb álló támadó esetében), így a hazaiak kétszer is előnyhöz jutottak. Túlzottan nem estünk kétségbe, szép akciókból született gólokkal hamar megfordítottuk az állást, úgy hogy egy szabályos találatunkat nem adták meg, ráadásul kihagytunk egy 11-est. A hazaiak, sörtől és a két góltól belelkesült szurkolóik támogatásával ekkor valóságos háborúba kezdtek, és igyekeztek minket eltaposni. Ennek az lett a vége, hogy két játékosukat kiállította a bíró, közvetlenül a félidő vége előtt.
A második játékrészben gyors góllal lerendeztük a meccset, ezután viszonylag könnyedén, helyenként könnyelműen játszottunk. Ez főként a helyzetek kihasználásában mutatkozott meg. Rúgtunk négy kapufát, kihagytunk mintegy 8-10 tiszta ziccert, egy gólunkat pedig ismét nem adták meg.
Összességében nem forgott veszélyben a győzelmünk, de nem biztos, hogy egy erősebb csapat ellen elbírunk egy ilyen dekoncentrált mérkőzéskezdést. Ha ki tudjuk küszöbölni a külső körülményeket (öltöző állapota, pálya talaja, játékvezetés, ellenfél stílusa), és megfelelően készülünk a meccsekre, akkor bárkit legyőzhetünk. Az egyesületnek szüksége van a második csapatra, hiszen a létszámunk nagy, és szeretnénk a saját nevelésű fiataloknak is játéklehetőséget adni. Viszont hétről-hétre bizonyítanunk kell, hogy nem púp vagyunk a Taksony SE hátán, hanem egy olyan társaság, akiknek a mérkőzéseire érdemes kijönni.
Gólszerzőink: Koziorovszki Marek 3, Bajzáth Martin 2, Petike János, Kátai Ferenc.
Kiemelkedően senki nem játszott, de egységesek voltunk, és gyenge teljesítmény sem akadt nálunk.

A mérkőzés végeredménye tehát 2 – 7 lett a Taksony II. javára. (a szerk.)

További adatok a mérkőzésről itt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.