III. osztály: Taksony SE II. – Dabas-Gyón FC II. mérkőzés értékelése

Petike János, edző összefoglalója

Úgy indult a meccs, hogy magabiztosan, tudatosan fociztunk. Az ellenfélen látszott, hogy képzett labdarúgók alkotják. Végre egy csapat, amelyik tud futballozni, és nem az utca-válogatott lép pályára! Szépen átadták nekünk a területet, és lassították a játékot. Mi pedig átvettük a kényelmes tempót, és kicsit körülményesen szövögettük az akcióinkat. A betömörülő ellenféllel szemben talán az átlövések lettek volna hatékonyak, de egyik próbálkozásunk gyatrább volt, mint a másik. A csatáraink keveset mozogtak, a középpályások meg pozíciós játékban tologatták a labdát, különösebb ötlet nélkül. Az első félidőben egyszer jutottak el az ellenfél játékosai a kapunkig, természetesen abból gólt szereztek (a támadó egy felívelt labdára egyedül ugrott fel, és lazán bólintott, mi meg csodálkozva néztük). Küszködtünk, de az első félidőben ez nem járt eredménnyel.
A 2. játékrészben egy kicsit akkurátusabban kezdtünk, és ennek hamar meg is lett az eredménye: előbb a 16-oson belül történt kétkezes lökést még nem fújt le a játékvezető , de két percre rá már büntetőt ért egy egyértelmű buktatás. Az egyenlítést követően folyamatosan frissítettünk cserékkel, és ezúttal az újonnan pályára lépők valóban gyorsították a játékot. Egy szép támadás végén a vezetést is megszereztük, majd nemsokára bebiztosítottuk a győzelmet. Az ellenfél még kétszer elszaladt, két gólhelyzet, két kapusbravúr Szeghegyi Gábor részéről.
Összességében talán az idei leggyengébb játékkal győztünk, de ez már (talán) a jó csapat jellemzője: hoz egy átlagot, amivel megnyeri a meccset. Tompák és dekoncentráltak, kicsit kedvetlenek voltunk. Talán a következő hétvégére megérkező friss, őszi idő felélénkíti a csapatot, hiszen rangadó következik: az első és második helyezett csatája.
Gólszerzőink: Bajzáth Martin (11-esből), Cseresnyés Zoltán, Kiss András.
Valamelyest az átlag felett teljesítettek: Szeghegyi Gábor, Petkes László, Kiss András, Klein Patrik.

Várjuk a hozzászólásokat: a cím melletti csevegő ikonra kattintva lehet véleményt írni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.