Mesterhármassal búcsúzott Győri Raymond

Győri Raymond Norvégiában vállalt munkát, így sajnos az idei bajnokságot nélküle kell folytatnunk. Természetesen a focit nem hagyja abba, a norvég harmad-osztályban erősíti vendéglátó csapatát. Raymond a Taksony SE egyik legeredményesebb, stabil, megbízható játékosa volt. Ha csak az idei teljesítményét nézzük: 17 bajnoki mérkőzésen összesen 17 gólt szerzett, a kupa-mérkőzésein a gólarány még jobb: 3 meccsen 9-szer talált a hálóba. Az április 16-i, Érdi VSE elleni kupa-mérkőzésen mesterhármassal segítette győzelemre a csapatunkat. Rácz Ernőt, a Taksony SE elnökét idézve pedig csak annyit mondhatunk: visszavárjuk! A kupa-meccset követően beszélgettem vele.

Gyori Raymond

A 2013-14-es bajnokság kezdetétől a Taksony csapatát erősítetted. Milyen volt számodra ez az időszak?
Örülök, hogy végre nem a kiesés ellen kellett küzdeni, hanem a dobogó első foka a cél, úgyhogy ez engem nagyon inspirált. Próbáltam minden meccsen a legjobbat hozni, még ha volt is egy-két gyengébb meccsem, de úgy érzem, hozzá tudtam tenni ahhoz, hogy jelenleg is a tabella első helyén állunk.

2013 nyarán mi szél hozott a Taksony csapatához?
A szelet Szabados Tamásnak hívják, aki az egyik legjobb barátom. Mondta, hogy a Taksony a bajnoki címért és a megyei első osztályba való feljutásért fog küzdeni, és szükség lenne egy támadóra. Ha jól emlékszem, Füzi Krisztián akkor hagyta abba, és az Ő helyére hívott a Tomi.

Hogy érezted magad nálunk és milyennek látod a Taksony csapatát?
Magyarországon eddig itt éreztem magam a legjobban, mert eddig azt tapasztaltam – bármerre jártam, hogy a csapaton belül mindenhol széthúzás és különböző ellentétek nehezítették a közös munkát. Itt abszolút nincs ilyen, ez egy igazán egységes csapat. Itt nem arra megy a játék, hogy „én legyek a gólkirály”, vagy „csak a barátomnak passzolok”, hanem mindenki a csapat érdekeit nézi. Tényleg nagyon jó volt itt játszani és remélem, hogy a csapat továbbra is hozza a meccseket és megnyeri a bajnokságot.

Mennyire vagy elégedett az itteni teljesítményeddel?
Örülök annak, hogy Halász Gyula meglátta, hol szeretek játszani és hol kell játszanom, sőt annak idején erről egyeztettünk is. Még régen az ifi-ben játszottam ezen a poszton és akkor nagyon jól ment a játék, most újra ezeket az erényeket mutathattam meg. A saját teljesítményével persze soha nem lehet teljesen elégedett az ember. Szerettem volna több gólt rúgni és hibátlanul végigjátszani ezt a bajnokságot, de mivel jelenleg is az első helyen állunk, ezért mondhatom, hogy bizonyos szinten elégedett vagyok.

A Dabas-Gyón csapata továbbra is itt van a nyakunkon. Szerinted mi lesz a bajnokság végeredménye?
A megye legjobb védő-szekciója és a legjobb támadó-sora a Taksonyé, egyértelmű a bajnoki cím.

Holnap utazol Norvégiába. Mit fogsz ott csinálni és lesz-e lehetőséged futballozni?
Kizárólag anyagi szempontok miatt megyek ki, és egy építőiparban működő cégnél fogok dolgozni. Most adódott egy lehetőség ahhoz, hogy többet keressek, és ezt mindenképp meg kellett ragadnom. A focira is lesz lehetőségem. Régebben már játszottam itt, 2009-ban a másod-osztályban, 2011-ben pedig ugyanebben a csapatban, ahová most megyek, tehát nem ismeretlen számomra ez a terep. A játék ott egészen más, 90 percig folyamatos letámadást játszanak a csapatok, úgyhogy nem lehet dédelgetni a labdát.

Mennyi ideig maradsz Norvégiában és vannak-e már terveid az ezt követő időszakra?
Úgy tervezem, hogy Karácsonyig maradok kint. A Taksony SE részéről nagyon korrekt hozzáállást tapasztaltam. A vezetők jelezték, hogy ha visszatérek Norvégiából, ismét számítanak rám a csapatban. Ez nagyon jól esett, és ha majd újra itthon leszek, felveszem velük a kapcsolatot, hiszen én is úgy tervezem, hogy itt folytatom tovább a focit.

A mai kupa-mérkőzésen három gólt szereztél az Érd csapata ellen. Milyen érzés mesterhármassal búcsúzni?
Ennél jobb búcsú-meccsről aligha álmodhat az ember, persze ez nem csak az én érdemem. A többiek is hozzájárultak, és ezúton szeretném nekik ezt megköszönni.