Az őszi szezon értékelése

Beszélgetés a Taksony SE edzőivel és a csapatkapitányokkal

Hégner Zoltán, az I. csapat edzője

Hégner ZoltánMinek köszönhető az, hogy az őszi szezon végére sikerült elérni a tabella legtetejét?
Mindenkinek meg kellett találnia a helyét, így hogy tízen igazoltunk át Alsónémediről. Nehéz volt a rajt, de a szezon felétől hál’ Istennek magunkra találtunk. Tudás alapján megérdemelten vagyunk most az első helyen.
Jelenleg hogyan látod a csapat pozícióját a bajnokságban, mi jelenthet veszélyt a bajnoki cím elnyerésére?
Esetleg sérülés, kiállítás vagy ne adj’ Isten egy pár vereség mindenképp veszélyt jelenthet, de szerintem a vereségre kicsi az esély. Ha továbbra is ezt a tendenciát tudjuk folytatni és nyerjük a meccseket, akkor – úgy gondolom, hogy akár 6-7 pont előnnyel is megnyerhetjük a bajnokságot.
Milyen emberi tényezők segíthetik a csapatot abban, hogy elérje a bajnoki címet?
Nagyon fontos, hogy a csapat egységes maradjon, most az évzárón is mindenki itt van. Ami nagy dolog, hogy a Kajdácsi „súlyos sérülése” ellenére is eljött végre (a szeme fölötti sérülésre utalva). Szerintem a megyében példátlan a csapat-összetartás.
Mik a csapat erősségei és gyengeségei?
Erősségünk például az, hogy van többek között egy Mészáros Danink, aki sorban tudja rúgni a gólokat, gyengeségeink nincsenek.

 

Pállinger Péter, a Taksony II. csapat edzője

Pállinger PéterHogyan értékelnéd az előző szezont?
Viszonylag új csapattal indultunk a bajnokságban. Fele csapat megmaradt, a másik fele az első csapathoz ment át. A cél az volt, hogy az első háromba bekerüljünk, ami sikerült is. Lehetett volna jobb is, de veretlenül zártuk ezt az őszi szezont, ami pozitívum. Sajnos volt egy-két fontosabb mérkőzés, ahol nem tudtunk teljes kerettel felállni, ezeken sajnos pontokat vesztettünk, de vereséget nem szenvedtünk.
Melyek a II. csapat legfőbb céljai a következő szezonra?
Szeretnénk minél több lehetőséget adni azoknak a játékosoknak, akik az I. csapatban nem sokszor léphetnek pályára, valamint a fiataloknak szintén nagyobb teret adni a játékhoz. Valójában ezért alakítottuk ki ezt a csapatot. A fő cél nyilván az, hogy minél jobb helyen végezzünk a bajnokságban.
Milyen stratégiával készültök a következő fél évre?
Legyen egy jó erőnléte a csapatnak. A taktika pedig attól függ, hogy ki lesz az ellenfél. Úgy gondolom, hogy ebben az osztályban technikailag a mi csapatunk a legképzettebb. Az ellenfeleink között van fiatal csapat is, de ésszel és taktikával meg lehet őket fogni.
Melyek azok a csapatok, akik ellen nehéz dolga lehet a csapatnak?
Szerintem két nagy ellenfelünk van: a Dabas II. és a Bugyi II, de az élmezőny nagy része hozzánk jön majd, kivéve a Bugyit, így reméljük, hogy hazai pályán továbbra is tartani tudjuk a veretlenségünket.
Mely tényezők segíthetik a csapatot abban, hogy bajnok legyen?
Sokat számít, hogy az I. csapat edzéseire is eljár a mi csapatunk 90%-a. Ez igazán fejleszti őket erőnlét és „játék” szempontjából, és ezáltal gyorsabbak is vagyunk. Nagyon jó a közösség, senki nem sértődik meg, ha a tartalék-csapatban kell játszania, vagy ha az I. csapatot kell segítenie, és próbálunk minél több fiatalt is beépíteni.
Mint edző, mit tehetsz azért, hogy a csapat elérje a bajnoki címet?
Próbálom a legjobb tudásom szerint összeállítani a csapatot. Ha kell, még játékkal is segítem. Persze ha nem muszáj, nem játszom, de ha úgy látom, hogy szükség van rám, akkor megteszem.

 

Kőnig Csaba, az I. csapat kapitánya

Kőnig CsabaTe, mint csapatkapitány, milyennek láttad az elmúlt fél évet?
Nehezen indult az első két-három bajnoki mérkőzés, de miután jobban összeszokott a csapat és mindenki megtalálta a helyét, oda kerültünk, ahová kellett.
Miben lehet még fejlődni?
A megkezdett utat kell folytatni, ennél több gólt nem kaphatunk a második szezonban sem.
Hogyan készülsz a következő hónapokra?
Ugyanúgy, ahogy eddig. Mindent megteszek a csapat érdekében. Ha kell, ugyanúgy kötözöm a hálót a mérkőzések elején, vagy segítek felfesteni a pályát. Minden edzésen igyekszem ott lenni és segíteni a Zoli (Hégner Zoltán) munkáját.
Melyek voltak igazán emlékezetes meccsek számodra az elmúlt félévben?
Azok a meccsek, amelyeken pályára léptem és be is fejeztem a mérkőzést, tehát a 90 percet sikerült gond nélkül végigjátszani. Azokon a meccseken, amelyek a tavalyi felállásban döntetlennel vagy vereséggel zárultak, most szinte mindig sikerült győzni.
Mire kell odafigyelni, hogy a csapat biztosan első legyen a bajnokság végén?
Kell a jó hozzáállás, edzés-látogatottság, a közösségi összetartás, mint a mai évzáró disznóvágás, ahol szinte mindenki itt van. A mérkőzések utáni összejövetelek. Mivel mindenki győztes típus ebben a csapatban, a győzelemre kell koncentrálni.
Szerinted mely csapatok veszélyeztethetik a bajnoki cím elérését?
Nem gondolom, hogy veszélyeztetni fogják, talán csak megnehezíthetik a mi dolgunkat. Az eddig látottak alapján ilyen lehet Pereg, Ráckeve, illetve Dabas, és nem elhanyagolható Délegyháza, Újhartyán, Bugyi és talán Üllő.

 

Kiss András, a II. csapat kapitánya

Kiss AndrásÖrülök neki, hogy veretlenül végigvittük ezt a félévet. Reméljük, hogy a következőt is. Igaz, most még 6 ponttal vezet a Dabas, de ez nem ledolgozhatatlan. Az előző szezonban éppen a Dabasi meccs volt számomra a legemlékezetesebb, ott elég jól játszottunk, 2 – 0-ra vezettünk, de 2 – 2 lett a vége. Elrontottuk, mindenkinek vannak hullámvölgyei, de javítanunk kell.
Remélem, hogy egy kemény felkészülés után megnyerjük a bajnokságot, mindenkinek keményen kell edzenie. A következő fél évben 2 meccsre kell leginkább odafigyelni: jön hozzánk a Dabas, ami igazi rangadó lesz, és jön a Szigetcsép is. A többi csapat – úgy gondolom, hogy verhető.
Örülök neki, hogy a II. csapat így összerázódott, most nagyon egyben van. Pállinger Pétert jó edzőnek tartom, jól látja a dolgokat.
A következő szezonban is beleadok mindent, sokat kommunikálok a csapattársakkal, bíztatom őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.