Jó játékkal tüntettük el az osztálykülönbséget és közel voltunk a bravúrhoz

Magyar Kupa, 6. forduló

Dunaharaszti, 2019. szeptember 22. 15:00 óra

A korán bekapott gólért kár, de azután is jól játszottunk és mindent megtettünk az egyenlítésért és azért, hogy bravúrt érjünk el. Ilyen hozzáállással és játékkal bár fájó, de ki lehet esni, nincs szégyenkezni valónk.. Reméljük, ezt a formát át tudjuk menteni a bajnoki mérkőzésekre is.

Taksony SE GP Solar – Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)

Taksony: Ivancsics A. – Hegedűs Cs. (Kozári Cs. R.), Hesz O., Kákonyi D., Szilágyi M., Győri R., Szabó B., Nyéki M. H., Wágner A. G., Gálfi L., Nádházi Á. (Nagy Z. K.)

Cserék: Csesznák Á., Szalay M., Eichenvalder R.

Nyíregyháza: Jova L. – Ötvös B. (Kovác A.), Fodor F., Pejovic D., Kártik B. J. (Starosta D.), Simanovic S. (Tóth Á.), Tóth B., Busai A., Svedyuk A. P., Talabér A., Hornyák M.

Cserék: Csorvási T., Végső E. Z., Cenaj D., Szekszárdi T.

Gólszerzők: Tóth B. 5. p., Starosta D. 100. p.

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/52/0/20921/6/1486817.html

SZABADOS TAMÁS vezetőedző: – Azzal kezdeném, hogy szeretnék mielőbbi jobbulást kívánni a csapat nevében Hegedűs Csabának, aki sajnos horrorisztikus sérülést szenvedett. Csapatom igazi mentális erejét megmutatta ezen az igazi kupa hangulatú mérkőzésen, hogy a korán bekapott gól és a súlyos sérülés ellenére – állt a játék 17 percet, igaz, hogy csak 12 lett hosszabbítva a mérkőzésen – nem tudott kizökkenteni minket abból, hogy uraljuk a mérkőzést. A helyzeteink megvoltak, nem látszódott a pályán az osztálybeli különbség, sőt, azt mondom, hogy még uraltuk is a mérkőzést a helyzetek alapján, a kapusomnak igazából egy védeni valója volt, azt gondolom, ez önmagáért beszél. 1-0-nál végig nyomtunk, helyzeteink voltak, a második gól előtt nem tudom, én olyat még nem láttam, hogy magától felszakadna a játékosomnak a szája úgy, hogy előtte lehet látni, hogy ütés féle éri őt, de biztosan rossz szögben voltam vagy ráharapott a szájára. Nem is szeretnék ezzel foglalkozni, csak egyelőre nem bírjuk el egy magasabb osztályú csapat ellen, hogy a kétes szituációkból nem biztos, hogy egyenlően jöttünk ki. Ettől függetlenül gratulálok a fiúknak, mert ezt a minőségi munkát, ha belerakják a bajnokság alatt is és ezt a mentális erőt, amit folyamatosan mondok nekik, hogy nagyon sok múlik rajta, akkor elkezdhetjük végre a bajnokságban is tovább gyűjtögetni a pontjainkat, úgyhogy gratulálok a fiúknak. Gratulálok a Nyíregyházának és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban és a kupában is! Remélem, hogy mi pedig elkezdünk most már pontokat gyűjtögetve egyre feljebb a helyünkre kerülni.

SPISLJAK ZORAN vezetőedző: – Elsősorban szeretnék gyors javulást kívánni Hegedűs Csabának. Sajnáljuk, hogy ilyen szituációba került és hogy ilyen sérülést szenvedett ezen a meccsen. Azt mondom, hogy az egészség mindig a legfontosabb! A másik oldalon a kupameccs hozta magával azt, amit már többször is láttunk, hogy itt nincsen kis klub és a nagy klub, két ellenfél van, amely tovább akar jutni, sokszor eltűnnek a különbségek a pályán. Ma is lehetett látni, hogy mind a két csapat szenvedett, de küzdött. Mi nagyon gyorsan előnybe kerültünk, ezt próbáltuk végig védeni és tartani. A másik oldalon az ellenfél is mindent megtett, hogy próbáljon nekünk nehéz munkát tenni, de végül sikerült még egy góllal befejezni és ezzel továbbjutni.

Szép volt, srácok! Hajrá, Taksony!

Fotó: Daru Andrea