Utánpótlás csapataink összefoglaló értékelése

A TAKSONY SE utánpótlása ismét lépett egyet előre. Bővült a gyereklétszámunk a 6-11 éves korosztályban, az idősebb korosztályaink pedig a bajnokságokban népszerűsítették az egyesületet.

 

 

 

 

Az U14-es korosztályunk a 4. helyen zárt, az U16-os csapatunk pedig nagy örömünkre az 1. helyen végzett, tehát megnyerte a Pest megyei II. osztály Délnyugati csoportját. Külön szeretném kiemelni Gráf Attilát, aki 14 évesen 37 találattal megszerezte a gólkirályi címet az U16-os bajnokságban, 20 találattal pedig az U14-es bajnokság 3. helyén zárta a góllövő listát. Ezúton is gratulálunk neki!

Az U17-es és az U19-es csapatunk az NB III-as kiemelt bajnokságban egyaránt a 10. helyen zárt, ami szintén előrelépés a tavalyi 15. és 12. helyhez képest. Úgy gondolom, hogy ezek az eredmények magukért beszélnek, látszik, hogy komolyan vesszük a munkát a gyerekekkel együtt.

Külön szeretném megköszönni a vezetőségnek, Rácz Ernő elnöknek és a szülőknek is az egész évben tanúsított kitartó támogatásukat, hozzáállásukat, hogy mindent sikerült megoldani és megvalósítani, amit szerettünk volna. Mindemellett köszönet Acsai Katalin szertárosunk kitartó és nélkülözhetetlen munkájáért.  Daru Andreának pályán kívüli, és a pálya mellett folytatott tevékenységéért. Képsorozatainak és videóinak sokasága, posztjai – akár a Facebookon, akár a Taksony SE honlapján – lehetővé tették azt, hogy naprakész információk álljanak a szurkolók rendelkezésére és folyamatosan nyomon tudják követni az egyes csapatok szereplését akkor is, ha valamilyen okból kifolyólag személyesen nem tudtak részt venni a mérkőzéseken. A mai digitális világban, ha valaki fejlődni akar, ez elengedhetetlen már.

Akik nélkül még mindez nem menne, azok az utánpótlás edzőink és segítőik, akik nem mindennapi teljesítményt tettek le ismét az elmúlt egy évben. Külön köszönet nekik név szerint:

Krausz András bácsi – U7,

Kiss András, Kreisz Péter párosunk – U9, U11,

Rózsa Tibor – U11, U14,

Bajzáth Martin – U13,

Hégner Zoltán, Kleinheisel Pál párosunk – U16, U17,

Szabados Tamás, Győri Raymond párosunk – U19

és Stammel András kapusedzőnk.

Ez a névsor is bizonyítja, hogy eredményes csapatokat vezetni csak egy jó edzői csapat képes, és nálunk ez megvan. Célunk a következő évben is hasonló eredmények elérése, a foci népszerűsítése és megszerettetése Taksonyban.

Kőnig Csaba

 

A részletesebb értékelést az edzőktől folyamatosan tesszük közzé.

 

Fotó: Daru Andrea