Eredmények – tervek – remények

Halász Gyula, a Taksony I. edzőjének beszámolója

Halász GyulaTavaly nyáron, amikor megállapodtam a Taksony SE vezetőségével, már tudtam, hogy milyen csapatot kapok kézhez. Bajnok-csapat volt, de néhány poszton szükséges volt megerősíteni. Úgy gondolom, hogy az igazolások remekül sikerültek. Ez megmutatkozott a féléves eredményünkben is, hiszen a győztes meccseket tekintve 95,2%-os eredménnyel végeztünk. Ez a második legjobb Pest Megyében, beleértve a magasabb osztályú csapatokat is. Az őszi szezon egyenlege tehát 14 mérkőzésből 13 győzelem és egy döntetlen.

A fiúk maximálisan megfeleltek az elvárásoknak, habár volt egy-két meccsünk, ahol nehezebb volt kiharcolni a győzelmet. A csapatnak egyértelmű célja van: szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Ehhez azonban szükség van a lehető legjobb teljesítményre, hiszen a Dabas-Gyón igen csak a sarkunkban van. Ebben a csoportban Őket csak a Taksony tudta megverni itthon. A mezőnyből egyértelműen ez a két csapat emelkedik ki, de a Pereg csapatával is számolni kell. Persze nem szabad a többi csapatról sem megfeledkeznünk, mert ők is győztesen szeretnék elhagyni a pályát.

A bajnokság elején kitűzött célokat eddig maximálisan sikerült teljesíteni. Persze ne gondolja senki, hogy ebben a csoportban bárki is képes lenne 100%-os teljesítménnyel bajnokságot nyerni. Jó néhány csapat van, amelyet a stílusából vagy taktikájából adódóan elég nehéz két vállra fektetni. Az eddig elért eredmény azonban egyértelműen a Taksony játékosainak érdeme. Elfogadták és teljesítették azokat a konkrét feladatokat, amelyeket az egyes mérkőzéseken szerettünk volna rájuk róni. Úgy érzem, hogy egy remek, fegyelmezett, mentálisan erős csapattal dolgozhatok.

Most leginkább a tavaszi szezonra koncentrálunk. Közel 30 edzésünk lesz a felkészülési időszakban, amelynek jó része edzőmeccs. A csapat összetételében lesznek változások, hiszen egy csapat életében normális dolog, hogy ilyenkor vannak távozó és érkező játékosok. Előfordul, hogy valaki jobb ajánlatot kap egy másik helyről, esetleg nehézkes számára az edzésre járás, vagy változtak a munkahelyi körülményei. A távozás oka lehet még, hogy valaki úgy érzi, nem kapott elég lehetőséget, és máshol szeretné folytatni. Jelenleg az biztos, hogy Soóki László külföldre költözik, Varga Balázs pedig átigazol az Örkény csapatához. Mindenképp lesznek új játékosaink is. Kizárólag olyan focistákat igazolunk a Taksonyhoz, akik előre viszik a csapatot és hozzájárulnak a célok eléréséhez. A többi csapatnál az átigazolási eseményeket mi is követjük, és tisztában vagyunk azzal, hogy kik erősítenek és kivel. Épp ezért elmondhatom, hogy sok csapat leigazolt eddig felsőbb osztályban szereplő labdarúgókat.

Ha a tavaszi fordulókat nézzük, nyilvánvaló, hogy mindenki az első helyezett csapatot szeretné majd megtörni. Már az előző szezonban is voltak olyan csapatok, akiket láttam egyéb mérkőzéseken, és feleakkora teljesítményt sem nyújtottak, mint amit ellenünk produkáltak. Arra mindenképp számítanunk kell, hogy egyik mérkőzésünk sem lesz könnyű. Ha a tabella első 3-4 helyét nézem, a Dabas-Gyón és a Pereg lehet az, amelyik a bajnokság végkimeneteléhez leginkább hozzászólhat, rájuk kiemelt figyelmet kell fordítanunk. Így csapatunk is dolgozik tovább, hogy elérje kitűzött céljait, amihez a szurkolóink további lelkes támogatására is szükségünk van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.