Maradunk a megyei másodosztályban

Sajnos a Dunakeszivel vívott június 15-i visszavágó nem hozta meg a várt eredményt, így a megyei 1. osztályba való feljutás is meghiúsult. A meccsről és az ezt követő eseményekről kérdeztem Hégner Zoltánt, akinek edzőként ez volt az utolsó meccse.

Szerinted mi volt az oka a 0-2-es vereségnek a Dunakeszi ellen?

HZA túlzott magabiztosságunk és a nagy meleg. Sajnos nem tudtunk megfelelően felpörögni erre a mérkőzésre, holott ez volt a legfontosabb 90 perc. Gyakorlatilag a helyzeteink megvoltak, és ha egy kicsit jobban koncentrálunk, akkor a továbbjutás is sikerült volna.

Mikor érezted úgy a meccs közben, hogy már semmi remény nincs megfordítani az állást?

Egyáltalán nem éreztem úgy, csak a lefújás pillanatában. Amikor a második gólt kaptuk, még akkor is váltottunk, behoztunk még egy csatárt, és a lehetőségeink még akkor is megvoltak.

Mit gondolsz, mik voltak az ellenfél-játékosok erősségei?

Talán a lelkesedésük és az, hogy fiatalabbak és a meleget jobban bírták. Mi már egy kicsit fásultabbak voltunk, sokan már a szezon végét várták. A Dunakeszi csapata ki volt éhezve a sikerre, nem volt vesztenivalójuk. Talán ez az eredmény fordított lenne, hogyha ott idegenben mi kapunk ki 0-1-re és itthon kell az eredmény.

Éppen a meccs előtt jelentetted be, hogy átadod az edzői posztot és a továbbiakban mint játékos erősíted a csapatot. Az hogy nem jutottunk fel az első osztályba, változtat valamit ezen a döntéseden?

Nem. Ugyanúgy azt gondolom, hogy amit akartam elértem, és úgy gondolom, hogy minden szempontból kell a frissítés. Új edző lesz és kell néhány új játékos is, hiszen akár a megyei 1., akár a 2. osztályt nézzük, mindenhol egyre erősebbek a csapatok. Ehhez pedig teljes felkészültség kell egy olyan edzővel, aki a legtöbbet hozza ki a játékosokból.

Az elmúlt napokban felcsillant a remény, hogy esetleg mégis a megyei első osztályban folytathatjuk, hiszen a Dunakeszi időközben visszalépett. Elmondanád, hogy pontosan mi történt?

A Labdarúgó Szövegség úgy döntött, hogy a Tápiógyörgye kapja meg a feljutás jogát egy mondvacsinált szabályra hivatkozva, amit igazából most találtak ki. Magyarországon olyan helyzet még nem volt, hogy a négy csoport bajnoka rájátszással döntse el, hogy melyik kettő jusson a felsőbb osztályba. Esetünkben azt tartottam volna ésszerűnek, hogy ha a rájátszás győztese visszalép, akkor az a csapat kapjon lehetőséget, akik ellenük küzdöttek a feljutásért. Ezzel szemben viszont a Szövetség az alapszakaszban (a bajnoki mérkőzéseken) elért eredményeket vizsgálva számolt ki a Tápiógyörgye számára 80,2 százalékot, nekünk pedig 80,0 %-ot.

Milyen képletet használtak a számításhoz?

Fogalmam sincs. Gyakorlatilag a pályán elért eredmények, pontok, vesztett pontok, stb.

Tehát elvileg van egy matematikai képlet, ami alapján kiszámították ezeket a százalékos eredményeket. A kérésünkre talán meg is mutatják ezt a képletet?

Talán igen, de esetünkben ez már lényegtelen. Meg kellett volna nyernünk a visszavágót és akkor nincs ilyen probléma.

Beszéljünk akkor az edzőváltásról.

Most már elárulhatom, hogy Halász Gyula lesz az új edzőnk. Őt egy nagyon jó szakembernek tartom, aki ráadásul egy A-licenszes edző (UEFA „A” Diploma, ami az NB II-es szinthez is megfelelő képzettséget nyújt – a szerk.) Emellett jó barátok is vagyunk és tudom, hogy teljes mértékben alkalmas erre a feladatra. Nagyon sokat egyeztettem vele, mindenben segítek neki, átadok minden információt a játékosokkal és egyéb dolgokkal kapcsolatban. Nagyon szívesen leszek a jobb keze a pályán, hogyha kell.

Mennyi ideig voltál edző?

Alsónémedin voltam 2 évig, utána egy évig itt Taksonyban, tehát összesen 3 évig voltam játékos-edző. Alsónémedin megnyertük a megyei 1. osztály B csoportjában a bajnokságot, majd az 1. osztályban második helyen végeztünk, Taksonyban pedig szintén megnyertük a bajnokságot a megyei 2. osztályban.

Abszolút meg vagy elégedve ezekkel az eredményekkel?

Nem, mert az utolsó mérkőzés a legfontosabb, amit ugye elvesztettünk. Úgy is mondhatjuk, hogy az i-re a pontot nem sikerült feltenni, valamiért a sors így akarta. Ettől függetlenül a három év egészét tekintve nem lehetek csalódott.

Mit kívánsz az új edzőnek?

Eredményekben és sikerekben gazdag évet, nyerjük meg újra a bajnokságot, és természetesen a magyar kupában pedig minél tovább meneteljünk.

[Riporter: Décsei Zoltán]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.