Az FC Dabas II. – Taksony SE II mérkőzés értékelése

Petike János, edző beszámolója

Rangadóra került sor a hétvégén, hiszen az eddig 100 %-os Dabas FC II. otthonába látogattunk.
Az ellenfél gyors, fiatal, általában technikailag is képzett játékosokból áll, akik egy része az NB III-as csapatnál is bemutatkozott már. Agresszív, harcos stílusban léptek fel ellenünk, mi pedig inkább a passzokra, a labda megtartására helyeztük a hangsúlyt. Feltűnő volt, hogy az ellenfél játékosai fiatal koruk ellenére gyakran foglalkoztak játékvezető ítéleteivel, szinte folyamatosan reklamáltak. Emellett igyekeztek a mi játékosainkat is mind verbálisan, mind fizikailag legyűrni. Ez többnyire abban nyilvánult meg, hogy aki mellett elhaladtak, abba egy jó nagyot belerúgtak, vagy úgy szereltek, hogy a labdával együtt a mi játékosaink is „érezzék” a jelenlétüket. A fentiek ellenére uraltuk a játékot, és egy teljesen jogos 11-esből vezetést szereztünk a félidő közepén. A gól után nem sokkal két hatalmas helyzetet is kihagytunk, ekkor eldönthettük volna a mérkőzést.

A második félidőt, ha lehet, még vehemensebben kezdték a hazaiak. Ennek ellenére egy mintaszerű támadás végén tovább növeltük az előnyünket. Sőt, perceken belül egy harmadik gólt is szereztünk, amit les címén (tévesen) nem adott meg a játékvezető.
Az ellenfél azonban nem adta fel! Egyre inkább fáradó középpályásaink gyakori labdavesztéseinek következményeként több támadást is vezettek. Időnként túl mélyen védekeztünk, ezért beszorultunk a kapunk elé. Nagyobb helyzetet azonban nem tudtak kialakítani a hazaiak, ezért derült égből villámcsapásként ért minket, hogy egy kapitális hiba után az ellenfél 11-eshez jutott, amit értékesített is. Vérszemet kapott az otthoni csapat, és csekély számú, de annál cifrábban káromkodó „szurkolóik” támogatásával végül csak begyötörték az egyenlítő gólt. Hozzáteszem: védekezésben a mérkőzés vége felé rendszeresen követtünk el komoly helyezkedési hibákat.

Összességében reális eredmény született, bár a mérkőzés folyamán többször a magunk javára fordíthattuk volna a mérkőzést. Nem tettük, és emiatt a hazaiak megérezték annak lehetőségét, hogy pontot szerezhetnek ellenünk. Kissé arrogáns, enyhén nagyképű viselkedésük olyan akarattal párosult, amivel a náluk szerényebb képességű csapatokat biztosan ledarálják.

Gólszerzőink: Kátai Ferenc (11-esből), Wéber Tamás.
Némileg az átlag felett teljesítettek: Glász Péter, Cseresnyés Zoltán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.